NAJAVA: Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_SiM/vijesti/2010/nasiljeUobitelji.jpg

Povodom 14. obljetnice njihove tragične pogibije policijski službenici Policijske uprave sisačkom-moslavačke će u suradnji s Centrom za žene „Adela“ i Obiteljskim centrom Sisačko-moslavačke županije u subotu, 21. rujna, od 10 do 12 sati na na Gradskoj tržnici u Sisku postaviti info-pult na kojem će informirati građane o oblicima nasilja nad ženama, znakovima takvog nasilja, mjestima

U spomen na 22. rujna 1999. godine kada je pomahnitali muškarac na zagrebačkom Općinskom sudu iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu i sutkinju, dok je jedna službenica suda teže ozlijeđena, svakog se 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Povodom 14. obljetnice njihove tragične pogibije policijski službenici Policijske uprave sisačkom-moslavačke će u suradnji s Centrom za žene „Adela“ i Obiteljskim centrom Sisačko-moslavačke županije u subotu, 21. rujna, od 10 do 12 sati na na Gradskoj tržnici u Sisku postaviti info-pult na kojem će informirati građane o oblicima nasilja nad ženama, znakovima takvog nasilja, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima udruga koje su uključene u područje borbe protiv nasilja nad ženama.

Pozivamo građane da dođu te se kroz razgovor informiraju o ovoj temi, a predstavnike medija molimo da prigodno poprate ovaj događaj.



Stranica