Novska: Izdavala neistinite račune

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Novcanice.jpg

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena od kraja prosinca 2009. godine do kraja prosinca 2010. godine, izdavanjem neistinitih računa za usluge oglašavanja pravnim osobama koje ne postoje ili nisu naručile tu uslugu, prikazivala pozitivno poslovanje trgovačkog društva te je na te izdane račune plaćen PDV i porez na dobit, čime je trgovačko društvo

Policijski službenici Policijske postaje Novska su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Kutini i podnesene kaznene prijave novljanskog trgovačkog društva proveli kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjom ženom iz Novske koja je kao odgovorna osoba novljanskog trgovačkog društva na štetu tog društva počinila kazneno djelo zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena od kraja prosinca 2009. godine do kraja prosinca 2010. godine, izdavanjem neistinitih računa za usluge oglašavanja pravnim osobama koje ne postoje ili nisu naručile tu uslugu, prikazivala pozitivno poslovanje trgovačkog društva te je na te izdane račune plaćen PDV i porez na dobit, čime je trgovačko društvo oštećeno za nešto više od sedam tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini dostavili posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave protiv 39-godišnje Novljanke.



Stranica