Obilježen Europski tjedan mobilnosti

  • Slika /PU_SiM/Tjedan mobilnosti 2019/slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka

Od 2002. godine, u razdoblju od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Ove se godine Europski tjedan mobilnosti obilježava pod sloganom "Krećite se s nama". Osnovna je ideja potaknuti na istraživanje i promišljanje o različitim i najprihvatljivijim mogućnostima prijevoza. Pri tome je vrlo važno imati na umu da odabrani načini prijevoza budu održivi, imaju pozitivan utjecaj na zdravlje, okoliš i pomognu pri uštedi novca. Time se želi smanjiti ukupan broj osobnih automobila na cesti, a samim time i očuvati okoliš i potaknuti pripadnike svih dobnih skupina na redovitu tjelesnu aktivnost korištenjem različitih načina prijevoza, poput hodanja, bicikliranja i sl., posebno za kraća putovanja.
Ove godine, u razdoblju od 16. do 22. rujna, Program obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Sisku, Policijska uprava sisačko-moslavačka je u suradnji s Auto klubom Sisak tijekom prošlog tjedna provela šest edukativnih predavanja u dječjim vrtićima Sisak stari i to „Ciciban“, „Bubamara“ i „Različak“ i u vrtićima Sisak novi i to „Maslačak“, „Radost“ i „Tratinčica“,  kojima je bilo obuhvaćeno oko 250 djece predškolskog uzrasta.
Osim predavanja u prostoru vrtića izvršena je i edukacija na samim prometnicama gdje su djeca mogla osobno sudjelovati kao direktni sudionici u prometu, a sve pod nadzorom specijaliziranih policijskih službenika.
Nakon predavanja u vrtićima edukacija je provedena i za djecu viših razreda u osnovnim školama Braća Ribar i Viktorovac iz Siska, gdje je učenicima koji su sudjelovali u prometu biciklima, najprije održano predavanje o sigurnom ponašanju u prometu i prometnim propisima. Potom je u suradnji sa biciklističkim klubovima Kraljevi i Labudovi organizirana biciklijada  ulicama grada Siska, gdje je sudjelovalo oko 100-tinjak učenika, u prisustvu specijaliziranih policijskih službenika, kojima je na praktičan način ukazano na opasnosti koje su svakodnevno prisutne i kako pravilno sudjelovati u prometu.

Stranica