Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Međunarodni dan osoba s invaliditetom/naslovna.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinac proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Tako je u subotu 3. prosinca na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s partnerima na prigodan način obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u subotu, 3. prosinca, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide i zlouporabu znaka pristupačnosti.

Tijekom ove akcije, kontrolirano je ukupno 110 sudionika u prometu, a policijski službenici su evidentirali ukupno 27 prometnih prekršaja, od toga 19 ciljanih prekršaja i to 12 na području Siska, četiri na području Kutine, dva na području Hrvatske Kostajnice i jedan na području Novske.  

Intencija je da ovakvim vidom suradnje i zajedničkim djelovanjem institucija i organizacija civilnog društva nastojimo  ukazati  na problematiku sigurnosti osoba s invaliditetom, i svakodnevne situacije s kojima se susreću, mijenjati stav našeg društva i voditi računa o uključivanju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu kao ravnopravnog člana, uvažavajući puno dostojanstvo osobe s invaliditetom.

Stranica