Ostali događaji – sažetak

JAVNI RED I MIR Zabilježeno je 11 narušavanja javnog reda i mira, tri na području Novske, po dva na području Siska, Petrinje i Dvora te po jedno na području Gline i Gvozda, a u njima je sudjelovalo 14 počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola. U sedam događaja je javni red i mir narušen vikom i svađom, u tri događaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, a u dva događaja

Pregled ostalih događaja tijekom proteklog vikenda.

JAVNI RED I MIR  

Zabilježeno je 11 narušavanja javnog reda i mira, tri na području Novske, po dva na području Siska, Petrinje i Dvora te po jedno na području Gline i Gvozda, a u njima je sudjelovalo 14 počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola.

U sedam događaja je javni red i mir narušen vikom i svađom, u tri događaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, a u dva događaja fizičkim napadom.

Temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama dva počinitelja su prevezena na bolničko liječenje, a zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja jedan počinitelj je zadržan u policijskoj postaji.

   

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI  

Policija je postupala u sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, po tri počinjena na području Kutine i Siska te jedan na području Gvozda, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja, od kojih četiri pod utjecajem alkohola.

Pet počinitelja je uhićeno i dovedeno na prekršajni sud, jedan je, zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, zadržan u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.



Stranica