Osumnjičen za dvije teške krađe i krađu

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Pistolj i lisice.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su provedenim kriminalističkim istraživanjem otkrili počinitelja teške krađe počinjenje prošle godine u Hrvatskoj Dubici. Radi se o 25-godišnjem mještaninu koji je prije nekoliko

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su provedenim kriminalističkim istraživanjem otkrili počinitelja teške krađe počinjenje prošle godine u Hrvatskoj Dubici. Radi se o 25-godišnjem mještaninu koji je prije nekoliko dana osumnjičen za tri krađe s mjesnog groblja u Topuskom.

Naime, istraživanjem je također utvrđeno da je od početka ožujka do 25. travnja prošle godine u Ulici Petra Zrinskog preskočio ogradu kruga poduzeća i ušao u dvije nezaključane hale, koje nisu u funkciji, te ukrao više metalnih i aluminijskih predmeta, pritom pričinivši štetu od oko tisuću kuna.

Nadalje je utvrđeno da je u prva dva mjeseca ove godine u mjestu Živaja, općina Hrvatska Dubica, počinio krađu na štetu 52-godišnje mještanke. Naime, iz dvorišta te iz otvorenih prostorija staje ukrao je bojler, wc školjku, guseni kamin, razne građevinske potrepštine te neutvrđenu količinu elektro-instalacijskih kablova raznih promjera, ukupne vrijednosti desetak tisuća kuna.

Od 7. do 10. lipnja ove godine provalio je i u Osnovnu školu u Hrvatskoj Dubici te se iz nje udaljio ništa ne ukravši.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog krađe i dvije teške krađe, od kojih jedne u pokušaju.



Stranica