Otkriven maloljetni kradljivac

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su jučer, 13. prosinca oko 3 sata u noći, na željezničkom kolodvoru u Sisku, bez pratnje roditelja, skrbnika ili druge punoljetne osobe u koju roditelj ima povjerenje, zatekli

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su jučer, 13. prosinca oko 3 sata u noći, na željezničkom kolodvoru u Sisku, bez pratnje roditelja, skrbnika ili druge punoljetne osobe u koju roditelj ima povjerenje, zatekli 15-godišnjeg Siščanina koji je kod sebe imao veću količinu novca.

On je uhićen te je u prisutnosti djelatnika Centra za socijalu skrb Sisak nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je u ponedjeljak, 12. prosinca oko 22 sata u Ulici braće Čulig u Sisku, provalio u ladicu otvorenog kombi vozila vlasništvo 45-godišnjaka s područja Petrinje i ukrao 30 tisuća kuna. Većina ukradenog novca je kod njega pronađena i oduzeta dok je manji dio potrošio za kupovinu mobitela i u kockarnici.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je sa subote na nedjelju, 10./11. prosinca u Ulici kneza Branimira u Sisku, sa sjedala parkiranog vozila ukrao novčanik u kojem se nalazio manji novčani iznos i bankovna kartica s pinom, a potom je na bankomatu podigao 3 700 kuna, nakon čega je novčanik vratio natrag u vozilo, dok je 25. rujna u Sisku, iz pretinca otključanog osobnog automobila ukrao mobitel 60-godišnjeg Siščanina te njime ostvario telefonski promet od 7 100 kuna.

Nadalje, utvrđeno je da je u petak, 9. prosinca, s parkirališta kod željezničke stanice u mjestu Greda, grad Sisak, ukrao osobni automobil marke Ford Escort,  vlasništvo 45-godišnjeg muškarca sa sisačkog područja te ga nakon korištenja ostavio u Lekeniku.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 15-godišnjaka je zbog počinjenja dvije teške krađe, krađe i oduzimanja tuđe pokretne stvari Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku podnesena kaznena prijava, dok je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Sisak maloljetnik smješten u Dom za odgoj djece i mladeži Zagreb. 



Stranica