Pepelnica u našoj Policijskoj upravi

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/Don Ivo/Pepelnica 2024/naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka

Pepelnica ili Čista srijeda je kršćanski spomendan kojim započinje korizma. Slavi se 40 dana prije Uskrsa. Pepelnica je početak korizmenog vremena. To je dan pokore, razmišljanja, nemrsa i posta.

Danas, 14. veljače, povodom Pepelnice - Čiste srijede, djelatnice i djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke, započeli su sveto korizmeno vrijeme svetom misom i pepeljenjem u crkvi Marije Kraljice Mira u Sisku. Sveto misno slavlje predvodio je prečasni Marko Cvitkušić, savjetnik biskupije za pastoral. Koncelebrirali su policijski kapelan don Ivo Borić, župnik župe sveti Ivan Pavao II. i trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić.

Predvoditelj slavlja prečasni Marko u nadahnutoj je propovijedi naglasio: „Pepelnica pada u srijedu i riječ o pozivu na unutrašnje čišćenje. Da bi se naglasio pokornički karakter čiste srijede, taj je dan uz Veliki petak, crkva proglasila zapovjednim postom i nemrsom. Uz post i pokoru za bližnjega, crkva mora posebno naglašavati i važnost ustrajne molitve, kao osobne, tako i zajedničke i primanje svetih sakramenata. On nas poziva da u ovom svetom korizmenom vremenu odlučno živimo božjim zapovijedima i svojim životom svjedočimo njegovu ljubav. Zato crkva mora biti budna, ukazivati na zablude današnjeg vremena, pozivati nas da donesemo duhovne plodove da se istinski borimo za kršćanske ideale.“

Sveto misno slavlje uveličale su sestre milosrdnice korizmenim pjesmama.

Pisane vijesti