Pijani vozači izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_vožnja.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 5. veljače oko 22 sata, u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 43-godišnjak iz Zagreba pod utjecajem alkohola od 2,19 promila upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija. On je po dolasku u raskrižje oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu sisačkih registracija kojim je upravljao 61-godišnjak, koji je prednjim dijelom vozila udario u njegovu bočnu stranu vozila. Uslijed udarca, vozilo sisačkih registracija je odbačeno u odvodni kanal, dok je vozilo zagrebačkih registracija odbačeno u dvorište gdje je udarilo u ogradu. U ovoj prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen 61-godišnjak. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja, policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju, 7. veljače oko 2.50 sati, u Ulici Ivana Fistrovića u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak iz Siska, pod utjecajem alkohola od 2 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, sišao je s kolnika i udario u rasvjetni metalni stup. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog doveden nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 21.45 sati, u Ulici Nikole Tesle u Sisku dogodila se prometna nesreća. Do nesreće je došlo kada je 33-godišnji vozač iz Gline, upravljao teretnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,6 promila. On je vozilom sišao van kolnika i udario u metalnu ogradu. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Protiv 49-godišnjeg vozača, zbog počinjenih prekršaja slijedi optužni prijedlog.

Stranica