Pijani vozači na prometnicama

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_nadzor.jpg
Foto: Ilustracija
 
U subotu, 10. listopada, oko 13 sati, u Zagrebačkoj ulici u Glini, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,10 promila upravljao 41-godišnjak iz Gline. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.
 
Istoga dana, oko 21.30 sati, u Glini, policijski službenici su pokušali zaustaviti osobno vozilo sisačkih registracija koje se po naredbi nije odmah zaustavilo, već je naknadno zaustavljeno. Izvršenom provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja 30-godišnjak s područja Gline pod utjecajem alkohola od 2,24 promila, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje te je sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.
 
U nedjelju, 11. listopada, par minuta iza ponoći, u Školskoj ulici u mjestu Zbjegovača, zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao 24-godišnjak s područja Kutine.
 
Pola sata ista ponoći, u Ulici Goromova u Petrinji, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,39 promila i bez položenog vozačkog ispita, upravljao 43-godišnjak s područja Petrinje.
 
Istoga dana, 11. listopada, oko 14.20 sati, u Donjoj Vlahiničkoj, zaustavljeno je teretno vozilo kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao 48-godišnjak s područja Popovače.
 
Potom, oko 16.20 sati, u Sisačkoj ulici u Popovači, zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,68 promila upravljao 64-godišnjak s područja Popovače.
 
Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozači su smješteni u posebne prostorije nadležnih policijskih postaja, a protiv njih nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.

Stranica