Policajac pohvaljen za požrtvovno gašenje požara

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Policija_vod.jpg
Foto:  Ilustracija

U nedjelju, 3. ožujka u poslijepodnevnim satima, na otvorenom prostoru u blizini mjesta Staro Selo i Trnjani, na sisačkom području, izbio je požar koji se približio i ozbiljno priprijetio kućama.
Na mjestu događaja u tom je trenutku bio službujući policijski službenik Policijske postaje Sisak Josip Šiško, koji je zamijetio kako se vatra na 20-ak metara približila napuštenim kućama, a kako su se vatrogasci na drugoj strani mjesta borili s većim požarom, on je samoinicijativno počeo gasiti ovaj.
Od vatrogasaca je tražio metlanicu za gašenje požara i sam je, uz pomoć dvoje-troje mještana vatru i ugasio, izlažući se pri tome neposrednoj opasnosti.

Josip Šiško je policajac s nešto više od 11 godina službe, a rukovoditelji za njega imaju samo riječi hvale i kažu da se radi o savjesnom i odgovornom policajcu koji može biti pravi primjer drugim kolegama.
Kako ovaj hrabri policajac ima i položeni ispit za ispitanog vatrogasca, slijedom kojega može prisustvovati požarima i gašenju požara te spašavanju ljudi u rizičnim situacijama, zasigurno se na njegovu pomoć uvijek može računati.
 
Prepoznavši ovaj nesebičan čin hrabrosti, jedna građanka ga je odlučila pisanim putem pohvaliti Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, a njenu pohvalu prenosimo u cijelosti:
 
„Poštovani,
osjećam ljudsku i moralnu obavezu pohvaliti djelatnika Policijske postaje Sisak koji je dana 03.03.2019. u terminu između 18 i 19 h gasio požar u mjestu Trnjani. Nažalost, ne znam ime i prezime djelatnika, ali to ćete i sami utvrditi uvidom u evidenciju radnih smjena toga dana.
Mjesto požara je bilo uz samu cestu u selu pri čemu je gorjelo visoko raslinje i šikara. Zbog jakog vjetra bile su ugrožene i okolne nenaseljene kuće. Vaš djelatnik koji je bio sam na terenu, bez vatrogasne pomoći i opreme postupio je izuzetno hrabro i odgovorno. Ušao je doslovno u krug vatre gaseći požar sa samo par litara vode i jednim metalnim predmetom. Vatra je zbog vjetra ugrozila i njegov  život te zahvatila i njegovu obuću. Uz malu pomoć nekolicine stanovnika sela može se reći da je Vaš djelatnik sam ugasio požar koji je mogao biti puno većih razmjera i koji bi vjerojatno izazvao puno materijalne štete.
Smatram da gospodin zaslužuje pohvalu svojih nadređenih i svih nas kao građana jer je svjesno ugrozio svoj život spašavajući tuđu imovinu što bez obzira na prirodu posla govori prvenstveno o njegovoj ljudskosti.“


Stranica