Policija na glinskom području spriječila još jedno krijumčarenje stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/rotaciona.jpg
Foto: ilustracija
 
U srijedu, 21. veljače u noćnim satima, policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta su na glinskom području, zaustavili turskog državljanina koji je u automobilu bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka prevozio strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.
 
Tijekom policijskog postupanja svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. 
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon