Policija spriječila još jedno krijumčarenje migranata

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/policija rot..jpg
Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 12. lipnja u jutarnjim satima policijski su službenici na području Topuskog, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, zaustavili automobil bjelovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, dok se kao suvozač nalazio 24-godišnjak, obojica hrvatski državljani, a u vozilu se nalazilo i troje stranih državljana. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač i suvozač su uhićeni, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili troje stranih državljana do Zagreba.

Tijekom postupanja policije strani su državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica