Policijski službenici istrčali ultra maraton povodom obilježavanja akcije „Plitvice“

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/Plitvice 2022 ultra maraton/slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon 14 otrčanih sati po teškim vremenskim uvjetima odali počast ispred spomen obilježju na Plitvicama  

Foto: PU sisačko-moslavačka

U organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke u srijedu, 30. ožujka, u noćnim satima, krenuo je start 13. memorijalnog ultra maratona od Karlovca do Plitvica, u čast prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, dug 87 kilometara.

U srijedu s karlovačkog Korza u ovaj hrabri pohod, među 50-ak sudionika, krenula su i trojica policijskih službenika ove Policijske uprave, Vjekoslav Baneković, Igor Burić i Ivica Špiljar, koji su nakon 14 otrčanih sati po teškim vremenskim uvjetima, sljedeći dan stigli na mjesto pogibije Josipa Jovića i odali počast ispred spomen obilježju na Plitvicama.

Kako je sport taj koji traži žrtvu, odricanje, odlučnost, hrabrost i druge plemenite osobine u čovjeku da bi se došlo do određenog postignuća, smatramo da upravo ovaj način obilježavanja 'Krvavog Uskrsa' u sebi sadrži snažnu simboliku.

Svim sudionicima, a posebno kolegama iz Policijske uprave sisačko-moslavačke iskreno čestitamo na još jednom uspješno svladanom velikom izazovu!

Stranica