​Policijski službenici na području PU sisačko-moslavačke uspješno sprječavaju krijumčarenja migranata

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/rotaciona.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih, jednim bosanskohercegovačkim državljaninom i jednim državljaninom Egipta s dozvolom boravka u Hrvatskoj, koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana.

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su s nedjelje na ponedjeljak, 31. prosinca/ 1. siječnja, u četiri odvojena slučaja na području Lekenika, Gline i Topuskog spriječili krijumčarenje više stranih državljana. Utvrđeno je da su prevoženi strani državljani na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon