​Policijski službenici PU sisačko-moslavačke sudjelovali na Međunarodnom sportskom natjecanju u grapplingu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/grappling/grappling 2023.jpg

Našu policijsku upravu su predstavljali pripadnici Interventne jedinice policije

Foto: PU sisačko-moslavačka
 
U petak, 8. prosinca, u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ u Lepoglavi održano je Međunarodno sportsko natjecanje iz borilačke vještine grappling.

Grappling je hrvačka borilačka vještina koja objedinjuje sve borilačke sportove bez udaraca (hrvanje, jiu-jitsu, judo, sambo itd.). Cilj borbe je natjerati protivnika na predaju polugom ili gušenjem. Grappling je kombinacija više borilačkih sportova pa je samim time broj tehnika koje se koriste iznimno velik. U slučaju da niti jedan borac ne uspije natjerati drugog na predaju, pobjednik se određuje prema broju bodova.

Na natjecanju su sudjelovali službenici i službenice pravosudne policije Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Sektora osiguranja pravosudnih tijela Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Među mnogobrojnim natjecateljima i Policijska uprava sisačko-moslavačka je imala svoje predstavnike u ovom iznimno atraktivnom borilačkom sportu. Našu policijsku upravu su predstavljali pripadnici Interventne jedinice policije s dvije ekipe koji su pokazali visoku tjelesnu pripremljenost te znanje iz borilačkih vještina. 

Čestitamo pobjednicima ali i svim natjecateljima na odličnoj borbi!

Pisane vijesti