Požari na objektima i otvorenim prostorima

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/POŽAR/Vatra_plamen.jpg
Foto:  Ilustracija 

U mjestu Selište, na kutinskom području, policijski službenici su u suradnji sa inspektorom za zaštitu od požara ove Policijske uprave obavili očevid u dvorištu 71-godišnjeg vlasnika, u kojemu je u subotu, 30. ožujka u popodnevnim satima izbio požar. Očevidom je utvrđeno da je vlasnik pored praznog pvc spremnika za vodu i objekta za uzgoj gljiva bacio pepeo i žar, od kojega se spremnik zapalio, a vatra se proširila na krovište i sve gorive dijelove objekta, kao i na sijeno, veću količinu drva, drvene građe i alata u njemu. Navedeni objekt je gotovo u potpunosti izgorio, a požar su lokalizirali vatrogasci kutinske Javne vatrogasne postrojbe i mjesnih DVD-a. Vlasnik štetu procjenjuje na oko 100.000 kuna, a policija će o ovom požaru Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.
 
U nedjelju, 31. ožujka oko 12.30 sati u dvorištu 64-godišnjeg vlasnika u Varaždinskoj ulici u Sisku, uslijed djelovanja neutvrđenog vanjskog izvora paljenja izbio je požar na drvarnici te je zbog toplinskog djelovanja došlo i do deformacije pvc obloge ruba krova susjedne kuće 78-godišnje vlasnice. Drvarnica je u potpunosti izgorjela, a požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Siska. Nastavlja se s daljnjim istraživanjem u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog požara.
 
Istoga dana oko 14.40 sati u Ulici Janka Stjepušina u Petrinji, zbog zagrijavanja i zapaljenja električne utičnice i djela električnog kabela izbio je požar u ostavi kuće u izgradnji, koji se proširio i na drugi gorivi materijal unutar objekta. Požar su ugasili petrinjski vatrogasci, a 39-godišnji vlasnik kuće štetu procjenjuje na oko 2000 kuna.
 
Evidentirano je i pet požara na otvorenim prostorima, po jedan na području Popovače, Petrinje, Gvozda, Gline i Dvora, u kojima je izgorjela suha trava i nisko raslinje te materijalne štete nije bilo. Za izazivanje požara na području Dvora temeljem Zakona o zaštiti od požara prekršajno je prijavljena jedna osoba.

Stranica