POZIV NA TESTIRANJE KANDIDATIMA

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/16-04-000[1].jpg
 
Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam vježbenika u državnu službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu sisačko-moslavačku, objavljenog 24. studenog 2023. godine u Narodnim novinama broj: 141, objavljuje

POZIV NA TESTIRANJE
 
KANDIDATIMA/KINJAMA
 
koji/e su podnijeli/e pravodobne i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz Javnog natječaja za prijam vježbenika u državnu službu na neodređeno vrijeme u
Policijsku upravu sisačko-moslavačku, objavljenog 24. studenog  2023. godine u Narodnim novinama broj 141 i web stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave i Policijske uprave sisačko-moslavačke za radna mjesta:
 
Policijska postaja Sunja
stručni referent za poslove prekršajnog postupka 

Policijska postaja Kutina
upravni referent
     
Postaja granične policije Dvor
          -    administrativni tajnik
 
koje će se održati dana 21. prosinca 2023. godine s početkom u 9,30 sati u prostorijama Policijske uprave u Sisku, Ulica Josipa Juraja Strossmayera 156.
 
 
Kandidati koji udovoljavaju uvjetima iz javnog natječaja o tome će biti obaviješteni osobno telefonom.
 
Pravni izvori za pripremu kandidata za testiranje objavljeni su na web stranici Policijske uprave sisačko-moslavačke https://sisacko-moslavacka-policija.gov.hr/ istovremeno s objavom javnog natječaja.
 
Kandidati/kinje koji nisu podnijeli/e pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatraju se kandidatima/kinjama prijavljenim na javni natječaj te će im biti dostavljena pisana obavijest u kojoj će se navesti razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatom/kinjama prijavljenim na javni natječaj.
 
Sve dodatne informacije kandidati/kinje mogu dobiti na telefon  044/560-141.
 
 
PRAVILA TESTIRANJA
 
Po dolasku na testiranje, od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kinje koji/e ne mogu dokazati identitet, osobe za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju formalne uvjete propisane javnim natječajem, kao i osobe za koje se utvrdi  da nisu podnijele prijavu na javni natječaj za radno mjesto za koje se obavlja testiranje, ne mogu pristupiti testiranju.
 
NAPOMENA: Kandidati/kinje koji dođu u zgradu gdje se održava testiranje nakon vremena određenog za početak testiranja, neće moći pristupiti testiranju.
 
Po utvrđivanju identiteta kandidata/kinja, isti će biti upućeni u dvoranu gdje će se održavati testiranje.
             
Testiranje se sastoji od pisane provjere znanja za koju se dodjeljuje od 0 do 10 bodova. Smatra se da su kandidati/kinje zadovoljili/e na testiranju ako su dobili/e najmanje 5 bodova.
 
Za vrijeme testiranja nije dopušteno:
            - koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama;
            - koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva;
            - napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija bez odobrenja osobe koja provodi
              testiranje;
            - razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama niti na drugi način remetiti
              koncentraciju kandidata/kinja; 
            - ukoliko pojedini kandidat/kinja prekrši pravila bit će udaljen/a s provjere znanja,
              a njegov/njezin rezultat Komisija neće priznati niti ocijeniti.
 
NAPOMENA: Za vrijeme boravka u prostorijama gdje se održava testiranje kandidati/kinje su dužni/e poštivati kućni red i postupati prema uputama Komisije za provedbu natječaja. U slučaju kršenja kućnog reda i nepridržavanja uputa službenih osoba, kandidati/kinje će biti upozoreni/e na primjeren način, a ako se i dalje nastave neprimjereno ponašati bit će udaljeni/e s testiranja te će se smatrati da su odustali/e od daljnjeg postupka testiranja.
 
Na razgovor (intervju) će se pozvati kandidati/kinje koji su zadovoljili na testiranju. Ukoliko na testiranju za pojedino radno mjesto zadovolji više od 10 kandidata, na razgovor za to radno mjesto pozvat će se 10 kandidata koji ostvare najviše bodova na testiranju te i svi kandidati koji dijele 10. mjesto.
 
Komisija kroz razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama utvrđuje znanja, sposobnosti i vještine, interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata/kinja za rad u državnoj službi.
 
Rezultati razgovora (intervjua) boduju se na isti način kao i testiranje, odnosno  svakom pojedinom kandidatu/kinji se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10, a smatra se da je kandidat zadovoljio na razgovoru ako je ostvario najmanje 5 bodova.
 
Razgovori (intervjui) s kandidatima/kinjama održavat će se istog dana odnosno 21. prosinca 2023. godine, a o točnom terminu održavanja kandidati/kinje će biti obaviješteni neposredno nakon završetka testiranja.
 

Pisane vijesti