Predstavljeni rezultati projekta Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto:  PU sisačko-moslavačka

Danas, 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava, u Sisku je održano završno predstavljanje ostvarenih rezultata rada na projektu Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama. Nositelj Projekta je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ s partnerima Gradom Siskom, Općinom Lekenik i Općinom Hrvatska Dubica, a stalnim suradnicima: Policijskom upravom sisačko-moslavačkom, Projektom građanskih prava (PGP) Sisak, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Vlado Gotovac Sisak i INA Industrija nafte d.d.

Voditeljica ovog Projekta i vanjska suradnica Policijske uprave sisačko-moslavačke dr.sc. Daša Poredoš Lavor je uz prigodni pozdravni govor istaknula kako je svrha današnjeg susreta prikaz ostvarenih rezultata ovog Projekta tijekom 2018. godine, a koji su između ostaloga nastali i u suradnji s policijom, ali jednako tako i informiranje, povezivanje i uključivanje svih značajnih subjekata u lokalnoj zajednici u prevenciju svih oblika nasilja nad osobama starije životne dobi, poticanje međugeneracijske podrške, unapređivanje kvalitete života putem usluga raznih oblika izvaninstitucionalne skrbi i zaštita dostojanstva života osoba starije životne dobi – na putu stvaranja društva jednakih mogućnosti.

Tijekom susreta prikazan je kratki film, u kojemu su bili prikazani susreti i aktivnosti provedene diljem naše županije, a suradnici i partneri iznijeli su svoja zapažanja i iskustva sa susreta i radionica, kao i pohvale za inicijativom da ovakav projekt zaživi i da se kroz njega u društvu počne govoriti o problemima osoba starije životne dobi.



Stranica