Prekršaji u prometu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_2.jpg

Foto:  Ilustracija

U petak, 30. studenoga oko 21.45 sati, policijski službenici su na autocesti A3 kod Lipovljana zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 47-godišnji albanski državljanin, a koji je počinio prekršaj slalom vožnje na autocesti. Izdan mu je obavezni prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna.

U subotu, 1. prosinca oko 00.45 sati, u Ulici Ante Starčevića u Sisku zatečen je 27-godišnjak, koji je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,64 promila upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracija. Kako je isti recidivist, tj. višestruki ponavljač ovih prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 2. prosinca oko 22 sata, u Popovači je zatečen 24-godišnji vozač osobnog automobila bjelovarskih registracija, kojemu je utvrđeno 0,79 promila alkohola. Isključen je iz prometa te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, a s obzirom da je imao namjeru nastaviti s vožnjom, izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja. Prekršajno je prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.



Stranica