Prekršaji u prometu

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_3.jpg
Foto:  Ilustracija 

U nedjelju, 9. lipnja u poslijepodnevnim satima, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Audi Q8, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 225 km/h upravljao 48-godišnji državljanin Njemačke. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.
 
U petak, 7. lipnja oko 20 sati u mjestu Brđani Cesta, na sunjskom području, zaustavljeno je osobno vozilo gospićkih tablica, kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,00 promil i prije stjecanja prava na upravljanje. Kako je isti ponavljač ovih prometnih prekršaja, tj. recidivist, uhićen je i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.
 
U subotu, 8. lipnja u večernjim satima, policijski službenici su na sisačkom području u mjestu Budaševo zaustavili osobni automobil sisačkih registarskih pločica, kojim je upravljao 21-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Kako je postajala opasnost da će nastaviti vožnju, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prijavljen nadležnom sudu.

Stranica