Prijavljen zbog prijevare

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem s područja općine Lekenik, osumnjičenim da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju. Naime, on je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Lekeniku, u travnju 2008. godine uz ugovor o pozajmici od

Foto: Ilustracija

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem s područja općine Lekenik, osumnjičenim da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, on je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Lekeniku, u travnju 2008. godine uz ugovor o pozajmici od 42-godišnjaka posudio novac, obvezavši se da će ga vratiti do studenog 2011. godine iako je znao da na računu nema novčanih sredstava.

Budući da novac nije vratio pribavio je za svoju pravnu osobu protupravnu imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna.

Protiv 40-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju te je pred Općinskim sudom u Sisku je 15. ožujka ove godine podignuta optužnica.



Stranica