Prijevara

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Novcanice.jpg

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim Siščaninom, zbog osnovane sumnje da je na štetu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja počinio kazneno djelo prijevare

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim Siščaninom, zbog osnovane sumnje da je na štetu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja počinio kazneno djelo prijevare.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao vlasnik sisačkog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, od početka studenog 2007. godine do početka srpnja 2008. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, lažnim prikazivanjem činjenica navedenih u obrascu za prijavu programa, doveo u zabludu službene osobe rečenog ministarstva da s njim sklope ugovor o sufinanciranju provedbe projekta te mu je isplaćeno 330 tisuća kuna, a koje je iskoristio za osobne potrebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog prijevare.



Stranica