Projektom „Lily“ u Sisku obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  • Slika /PU_SiM/projekt lily/lily 1 - 1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kroz niz multimodularnih aktivnosti usmjerenih na senzibilizaciju građana, preventivnim projektom „Lily“ obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem unaprjeđenja mehanizama prevencije i sprječavanja svih oblika nasilja   

Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas, 25. studenoga, u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, „Kazalište 21" u Sisku, prigodnim programom projekta „Lily“ Ministarstva unutarnjih poslova, obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Partneri na projektu su Grad Sisak, Županijski tim Sisačko-moslavačke županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Centar za žene Adela iz Siska.

Prigodnom programu prisustvovali su, načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut, predsjednica Županijskog suda u Sisku Lucijana Vukelić, voditeljica Savjetovališta za djecu Gradskog društva Crvenog križa Sisak Irena Barišić Milunić, voditeljica Službe prevencije Ureda glavnog ravnatelja policije Sandra Veber te brojni uzvanici i predstavnici nadležnih institucija.

U sklopu programa prikazan je dramski program „Progovori“ policijskih službenica uz nastup Interventne policije PU sisačko-moslavačke te video spot  glazbenika Marina Ivanovića Stoke koji je svoju pjesmu „Lily“ posvetio svim ženama, žrtvama nasilja.
Nasilje nad ženama duboko je ukorijenjeno u svim društvenim strukturama i predstavlja jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava u cijelome svijetu pa tako i u Republici Hrvatskoj. Prisutnima se obratila predsjednica Županijskog suda u Sisku Lucijana Vukelić  koja je izjavila kako samo međusobnom suradnjom i zajedničkim naporima možemo iskorijeniti nasilje i učiniti naše društvo boljim.
Voditeljica Savjetovališta za djecu Gradskog društva Crvenog križa Sisak Irena Barišić Milunić obratila se nazočnima i izjavila kako unazad nekoliko godina surađuje s Policijskom upravom sisačkom moslavačkom u sprečavanju svih vrsta nasilja, pa i nasilja nad ženama te se nada i budućoj uspješnoj suradnji.

Upravo radi toga, policija kontinuirano radi na podizanju standarda u poduzimanju mjera i radnji u sprečavanju nasilja između bliskih osoba, osobito nasilja nad ženama. Osim preventivnih mjera, policija poseže i za represivnim mehanizmima sadržanih u nacionalnom i međunarodnom zakonodavstvu.
 „O nasilju ne smijemo šutjeti te svi zajedno trebamo davati svoj doprinos i to je jedini način da budućim generacijama koje dolaze osiguramo i ponudimo pozitivne društvene vrijednosti i stilove života“  izjavio je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke g. Luka Pešut i naglasio kako je posljednjih godina hrvatska policija, zajedno s drugim službama učinila mnogo na prepoznavanju, otkrivanju i procesuiranju različitih oblika nasilja.

Podršku projektu „ Lily“ dali su sportaši Klizačkog kluba Sisak i glazbenik Damir Kukuruzović koji je izveo dva glazbena broja u pratnji s glazbenikom Miroslavom Ćehajićem.

U sklopu predstavljanja preventivnog projekta „LILY“ u Sisku, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke u vremenu od 23. do 25. studenoga na prigodan način obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Stranica