Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/policija rot..jpg
Foto: Ilustracija
 
Jučer, 22. listopada oko 15.40 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, na sjevernoj kolničkoj traci u blizini odmorišta Lipovljani, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.
Nesreću je izazvao 25-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je upravljao osobnim vozilom srbijanskih nacionalnih oznaka iz smjera Lipovca. On se po dolasku kod odmorišta Lipovljani, nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom skrenuo u desno na travnatu površinu, gdje je udario u plastični smjerokazni stupić, a potom u stražnju stranu skup vozila bosanskohercegovačkih oznaka kojim se s parkirališta uključivao u promet 50-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Vozilo se potom odbilo u metalnu odbojnu ogradu gdje se i zaustavio, dok je skup vozila udario u metalni stup prometnog znaka. Sudionici ove prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a vozač osobnog vozila je teže ozlijeđen.
Zbog počinjenog prekršaj policija će protiv 25-godišnjaka podnijeti obavezni prekršajni nalog te dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

Stranica