Prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_nadzor.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 17. srpnja, oko 12.50 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Kutini, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 35-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija. On je uslijed neprilagođene brzine, po izlasku iz zavoja sletio van kolnika i udario u reklamni pano, zaštitnu kutiju i ventil plinskog voda, a potom i u betonsku ogradu. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen.
 
Samo 10 minuta poslije, u mjestu Donja Čemernica, Općina Topusko, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 30-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija kojemu je isteklo važenje prometne dozvole. On je uslijed neprilagođene brzine sletio u kanal. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.
 
Istoga dana, oko 21 sat, u mjestu Selište Kostajničko, prometnu nesreću izazvao je 58-godišnjak s područja Sunje. Naime, on je pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, sletio u odvodni kanal i potom udario u betonski most. U ovoj prometnoj nesreći vozač je zadobio lake tjelesne ozljede. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.
 
Sljedećeg dana, 18. srpnja, oko 14.45 sati, u mjestu Žirčica, Općina Matrinska Ves, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 47-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracije. Dolaskom do oštrog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku, uslijed čega je prešao u suprotnu prometnu traku i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Vozač je uhićen i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.

Stranica