Prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_vožnja.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 28. kolovoza, oko 15.40 sati, na raskrižju Ulice kralja Petra Krešimira IV i Kolodvorske ulice u Kutini, dogodila se prometna nesreća.
Naime, do nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač iz Kutine, upravljao vozilom kutinskih registracija te je dolaskom do raskrižja, prilikom skretanja udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 63-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,89 promila. U ovoj nesreći, nije bilo ozlijeđenih. 63-godišnjak je do otriježnjenja smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje te protiv obojice slijedi prekršajna prijava. 
 
U petak, 28. kolovoza oko 22.30 sati, u mjestu Sela na sisačkom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 53-godišnjak s područja Siska, koji je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je vožnjom unatrag udario u propisno parkirano vozilo 26-godišnjeg vlasnika. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.
 
U subotu, 29. kolovoza oko 22.50 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod Novske, prometnu nesreću izazvao je 21-godišnjak s područja Novske. Naime, on je pod utjecajem alkohola od 0,70 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija i uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake, sletio van kolnika i udario u odbojnu metalnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 19-godišnja putnica je zadobio lake tjelesne ozljede. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Stranica