Provedena trenažna vožnja policijskih službenika-motociklista PU sisačko-moslavačke

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Trening vožnja/Trening vozžnja 2024/slika 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka

Nakon zimske pauze, te nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta, a uoči još jedne moto sezone na prometnicama naše županije očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala u prometu na cestama. Prije početka intenzivnije sezone vožnje službenih motocikala, a kako bi policijski službenici što vještije i sigurnije ušli u novu moto sezonu, te u cilju što kvalitetnijeg nadzora i regulacije prometa, policijski službenik ove Policijske uprave (multiplikator treninga policijske vožnje) je jučer, 11. travnja 2024. godine na području Postaje prometne policije Kutina izvršio obuku trening vožnje prometnih motociklista Policijske uprave sisačko-moslavačke.
 
Policijski službenici su s motociklima na prostoru poligona HAK-a u Kutini izvršili trening vožnju spretnosti. Tom prilikom prezentirane su sigurne tehnike vožnje u različitim prometnim situacijama s kojim se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak sa motocikla).

Nakon vožnje spretnosti, policijski službenici izvršili su početnu vožnju obilaskom centra grada Kutine te šireg područja prometnica koje pokriva PU sisačko-moslavačka (Kutina - Novska - Jasenovac - Hrvatska Kostajnica -Sisak - Popovača - Kutina). Svi policijski službenici pokazali su izuzetnu zainteresiranost i volju za vožnju službenim motociklima.

Ovom prilikom sve vozače motocikala i mopeda pozivamo da i sami prije izlaska na prometnice obnove vještinu vožnje motocikla, jer se upravo na početku sezone zbog nepripremljenosti vozača, ali i vozila, dogodi najviše prometnih nesreća u kojima stradavaju motociklisti.

Apeliramo i na poštivanje prometnih propisa, a posebno onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, obvezu nošenja zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige.

Također i ostalim sudionicima u prometu skrećemo pozornost na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

Pisane vijesti | Promet i vozila