​Recidivistima u prometu izrečene novčane kazne i kazne zatvora

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/policija rot..jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 4. ožujka oko 22.30 sati, na području Kutine u mjestu Banova Jaruga, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,77 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. Daljnjom provjerom je utvrđeno da upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja tj. o recidivistu, uhićen je te je sljedećeg dana zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu, gdje je nakon održanog žurnog postupka proglašen krivim te kažnjen kaznom zatvora u trajanju od osam dana, novčanom kaznom u iznosu od 2000 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Idućeg dana oko pola sata poslije ponoći, na novljanskom području u mjestu Brestača, zaustavljen je 24-godišnjak, koji je bez položenog vozačkog ispitapod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao automobilom kutinskih registracija. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu, koji ga je nakon održanog žurnog postupka proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1000 eura

Istoga dana oko 4.30 sati, u ulici kralja Tomislava u Novskoj, policijski službenici su uočili vozača koji je automobilom kutinskih registracija nedozvoljeno pretjecao automobil u zavoju. Po uočavanju prekršaja, policijski službenici su uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti navedeni automobil, koji se nije zaustavio već je ubrzao vožnju te je naknadno zaustavljen u ulici Vladimira Nazora. Izvršenom provjerom je utvrđeno da automobilom pod utjecajem alkohola od 1,29 promila upravlja 24-godišnji recidivist. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu, koji ga je proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1500 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica