Rezultati akcije nadzora vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_nadzor.jpg
Foto: Ilustracija

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 15./16. veljače, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom karlovačkom. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 144 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 22 prometna prekršaja od kojih se 11 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja evidentirano je na području Siska, dva na području Gline te po jedan na području Kutine, Sunje, Petrinje i Dvora. Kod tri alkoholizirana vozača je izmjerena koncentracija alkohola do 0,5 promila, kod pet vozača od 0,5 do 1,5 promila, kod jednog vozača od 1,5 do 2 promila i kod dva vozača više od 2 promila.

Prema dobnim skupinama tri alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, jedan od 25 do 30 godina, četiri od 31 do 40 godine i tri vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina.
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,16 promila utvrđena je 35-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u subotu, 15. veljače, oko 23 sata, zaustavljen u mjestu Dragotina na glinskom području.

Stranica