Rezultati akcije nadzora vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_nadzor.jpg
Foto: Ilustracija

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 23./24. svibnja, u vremenu od 19.30 do 00.30 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 141 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 23 prometna prekršaja, od kojih se 11 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača njih deset je upravljalo osobnim automobilima i jedan biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja evidentirana su na području Siska, po dva na području Gline, Kutine i Novske te po jedan na području Dvora i Hrvatske Kostajnice. Kod jednog alkoholiziranog vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, kod pet vozača, među kojima i vozač bicikla izmjerena je koncentracija od 0,5 do 1,5 promil. Kod dva vozača izmjerena je koncentracija od 1,5 do 2 promila i  kod tri vozača od 2 i više promila. Prema dobnim skupinama, dvoje alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, tri od 25 do 30 godina, četiri od 31 do 40 godina i po jedan u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i više.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,75 promila utvrđena je 39-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u subotu, 23. svibnja, oko 20 sati, zaustavljen u Ulici kralja Tomislava u Novskoj.

Stranica