Rezultati akcije "Noć bez alkohola"

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

S petka na subotu, 9./10. prosinca, od ranih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Siska, Kutine, Novske i Petrinje provedena je akcija „Noć bez alkohola“.

S petka na subotu, 9./10. prosinca, od ranih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Siska, Kutine, Novske i Petrinje provedena je akcija „Noć bez alkohola“

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 168 vozača i vozila u prometu te utvrdili 28 prometnih prekršaja, od kojih se 12 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Pod utjecajem alkohola osobnim automobilima je upravljalo 11 vozača, dok je jedan vozač upravljao biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, sedam je evidentirano na području Siska, po dva na području Novske i Petrinje dok je jedan prekršaj evidentiran na području Kutine.

Kod osam vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, kod tri vozača od 1,5 do 2 promila, te kod jednog vozača do 0,5 promila.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih pet, bili su vozači u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, četiri vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, te tri vozača u dobnoj skupini od 25 do 30 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 promila utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog u petak, 9. prosinca oko 23.30 sati u mjestu Sela, grad Sisak.

Tijekom provođenja akcije oduzeto je devet vozačkih dozvola.



Stranica