Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg
Foto: Ilustracija
 
S petka na subotu, 21./22. kolovoza, u vremenu od 19 do 1 sat iza ponoći, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su dvije preventivno-represivne akcije. Akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.
Tijekom provođenja ovih akcija policijski službenici su kontrolirali 128 sudionika u prometu i utvrdili 32 prometna prekršaja, od kojih se 21 prekršaj odnosio na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a 4 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja evidentirana su na području Siska te po jedan na području Kutine i Petrinje. Kod tri alkoholizirana vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod jednog  vozača koncentracija od 1,5 do 2 promila.
Prema dobnim skupinama dva alkoholizirana vozača su bila starija od 50 godina te po jedan vozač u dobnoj skupini od 31 do 40 godina i u dobnoj skupini od 41 do 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,77 promila utvrđena je 59-godišnjem muškarcu koji je zatečen kako u petak, 21. kolovoza, oko 20.50 sati, u Capraškoj ulici u Sisku upravlja osobnim vozilom sisačkih registracija.
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 195 km/h, a izmjerena je za osobni automobil čeških registracija kojim je upravljao državljanin Srbije.

Stranica