Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Kliš_leđa.jpg
Foto: Ilustracija
 
Sa subotu na nedjelju, 20./21. veljače, u vremenu od 18 do 2 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 153 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 26 prometnih prekršaja, od kojih se 12 prekršaja odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a sedam na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po dva prekršaja počinjena su na području Siska i Gline te po jedan na području Kutine, Novske i Hrvatske Kostajnice. Kod pet vozača izmjerena je koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod po jednog vozača koncentracija od 0 do 0,5 promila i od 1,5 do 2 promila.
Prema dobnim skupinama tri alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 25 do 30 godine, dva vozača u dobnoj skupini od 18 do 24 godina te po jedan vozač u dobnoj skupini od 31 do 40 godina i više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,9 promila utvrđena je 37-godišnjaku koji je zatečen kako u subotu, 20. veljače, oko 22.30 sati, u Ulici braće Bobetka u Sisku upravlja osobnim automobilom.
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 191 km/h izmjerena na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, za osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao austrijski državljanin.

Stranica