Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg
Foto: Ilustracija
 
Sa subotu na nedjelju, 15./16. siječnja, u vremenu od 18 do 2 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.
 
Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 167 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 49 prometnih prekršaja, od kojih se 27 odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a 11 na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali osobnim vozilima.
 
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja počinjena su na području Petrinje, tri na području Siska, dva na području Novske te po jedan na području Gline i Gvozda. Kod osam vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dva vozača su odbila alkotestiranje, dok je kod jednog vozača izmjerena koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila. Prema dobnim skupinama, pet alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te po tri alkoholizirana vozača u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 31 do 40 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,77 promila utvrđena je 22-godišnjaku koji je u subotu, 15. siječnja, oko 23.50 sati, u ulici Augusta Šenoe u Petrinji upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija.
 
Od ciljanih prekršaja prekoračenje brzine kretanja, njih 20 zabilježeno je na području Siska, četiri na području Petrinje i tri na području Hrvatske Kostajnice. Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 101 km/h, izmjerena osobnom vozilu sisačkih registracija u subotu, 15. siječnja, u 23.35 sati, u Aleji Vlade Janjića Cape u Sisku.

Stranica