Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg
Foto: Ilustracija

Sa subote na nedjelju, 26./27. ožujka, u vremenu od 19 do 2 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 153 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 60 prometnih prekršaja, od kojih se 37 odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a 12 na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi vozači su upravljali osobnim vozilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja počinjena su na području Novske, po dva na području Kutine, Petrinje i Gline te po jedan na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice. Kod deset vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod po jednog vozača koncentracije do 0,5 promila i više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, pet vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, četiri u dobnoj skupini više od 50 godina, dva u dobnoj skupini od 31 do 40 godina i jedan u dobnoj skupini od 25 do 30 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,16 promila utvrđena je 33-godišnjaku koji je u subotu, 26. ožujka, oko 22.40 sati, u Glini upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija.

Stranica