Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_1.jpg
Foto: ilustracija
 
Sa subote na nedjelju, 17./18. rujna, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.
 
Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 116 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 28 prometnih prekršaja, od kojih se po osam odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila i vožnje pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali automobilima.
 
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja počinjena su na području Siska, dva na području Kutine te po jedan na području Novske, Gline i Gvozda. Kod četiri vozača izmjerena je koncentracija alkohola 0,5 do 1,5 promila, kod dva vozača koncentracija alkohola do 0,5 promila te kod po jednog vozača koncentracije alkohola od 1,5 do 2 i više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, četiri vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, dva u dobnoj skupini više od 50 godine te po jedan vozač u dobnim skupinama od 25 do 30 i od 31 do 40 godina.
 
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 3,63 promila izmjerena je 34-godišnjaku koji je u subotu, 17. rujna, oko 23 sata, u mjestu Lipovljani upravljao automobilom pulskih registracija.
 
Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih šest je počinjeno na području Siska te dva na području Hrvatske Kostajnice. Prema dobnim skupinama, po jedan vozač je bio u dobnim skupinama od 31 do 40 i od 41 do 50 godina, dok je preostalih šest ciljanih prekršaja utvrđeno uređajima za mjerenje brzine kretanja.
 
Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 78 km/h, izmjerena automobilu slovenskih nacionalnih oznaka, u subotu, 17. rujna, u mjestu Donja Velešnja, Općina Donji Kukuruzari.

Stranica