Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Leđa_palica.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, u vremenu od 21 do 4 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 158 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 54 prometna prekršaja, od kojih se 23 odnosilo na  prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a 20 na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih 13 je počinjeno na području Siska, tri na području Kutine, dva na području Petrinje te po jedan na području Novske i Dvora. Kod 12 vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod pet vozača koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila, kod dva vozača koncentracija alkohola do 0,5 promila te kod jednog vozača koncentracije alkohola više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, osam vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godine, po četiri vozača u dobnim skupinama od 18 do 24 i 31 do 40 godina, tri vozača u dobnoj skupini više od 50 godina i jedan vozač u dobnoj skupini od 41 do 50 godina.
 
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,59 promila izmjerena je 50-godišnjaku koji je u subotu, 24. rujna, oko 23.30 sati, na području Kutine u mjestu Batina upravljao automobilom kutinskih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih 11 je počinjeno na području Siska, pet na području Hrvatske Kostajnice, četiri na području Kutine i dva na području Sunje. Prema dobnim skupinama, četiri vozača je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, tri vozača u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, dva vozača u dobnoj skupini preko 50 godina te po jedan vozač u dobnim skupinama od 18 do 24 i 41 do 50 godina, dok je preostalih 11 ciljanih prekršaja utvrđeno uređajima za mjerenje brzine kretanja.

Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 101 km/h, izmjerena automobilu zagrebačkih registracija, u nedjelju, 25. rujna, na sunjskom području u mjestu Kinjačka.

Stranica