Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Leđa_palica.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 12./13. studenog, u vremenu od 21 do 4 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je bila provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 244 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 31 prometni prekršaj, od kojih se 15 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a šest na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od alkoholiziranih vozača njih 14 je upravljalo automobilom, a jedan teretnim vozilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih pet je počinjeno na području Kutine, tri na području Siska, po dva na području Petrinje, Novske i Sunje te jedan na području Gvozda. Kod osam vozača, među kojem i vozaču teretnog vozila izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod po tri vozača koncentracije alkohola do 0,5 i od 1,5 do 2 promila te kod jednog vozača koncentracija alkohola više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, njih devet je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina te po tri vozača u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 25 do 30 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,46 promila, izmjerena je 27-godišnjaku, koji je u nedjelju, 13. studenog, oko 3 sata, u ulici Ante Starčevića u Sisku, automobilom izazvao prometnu nesreću.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, po dva prekršaja počinjena su na području Kutine i Sunje te po jedan na području Siska i Hrvatske Kostajnice. Prema dobnim skupinama, po dva vozača je bilo u dobnim skupinama od 25 do 30 i od 31 do 40 godina te po jedan vozač u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 41 do 50 godina.  

Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 175 km/h, izmjerena automobilu bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, u subotu 12. studenog, oko 22.30 sati, na autocesti A3 kod Kutine.

Stranica