Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Stop policija.jpg
Foto: ilustracija

S petka na subotu, 18./19. studenog, u vremenu od 19 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 162 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 38 prometnih prekršaja, od kojih se 23 odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a 11 na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih pet je počinjeno na području Kutine te po tri na području Siska i Petrinje. Kod sedam vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod tri vozača koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila te kod jednog vozača koncentracija alkohola više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, njih četiri je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, po tri vozača u dobnim skupinama od 25 do 30 i od 41 do 50 godina te jedan vozač u dobnoj skupini više od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,11 promila, izmjerena je 31-godišnjaku, koji je u petak, 18. studenog, oko 22 sata, u ulici Berislava Pavičića u Sisku upravljao automobilom sisačkih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih 16 je počinjeno na području Siska, četiri na području Sunje i tri na području Hrvatske Kostajnice. Prema dobnim skupinama, tri vozača je bilo u dobnoj skupini od 41 do 50 godina te po jedan vozač u dobnim skupinama od 18 do 24, od 25 do 30, od 31 do 40 i više od 50 godina.

Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 81 km/h, izmjerena automobilu bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, u petak 18. studenog, oko 22.50 sati, na području Hrvatske Kostajnice u mjestu Panjani.

Stranica