Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Leđa_palica.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 18./19. ožujka, u vremenu od 19 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.
Akcija je provedena u suradnji s policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 154 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 42 prometna prekršaja, od kojih se 15 prekršaja odnosio na vožnju  pod utjecajem alkohola, a šest na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, šest prekršaja je počinjeno na području Siska, tri na području Kutine, dva na području Dvora te po jedan na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Gline i Sunje. Kod 11 vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod dva vozača koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila te kod po jednog vozača koncentracija alkohola do 0,5 promila i više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, pet vozača je bilo u dobnoj skupini više od 50 godina, potom četiri vozača u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, tri vozača u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, dva vozača u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te jedan vozač u dobnoj skupini od 41 do 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2 promila, izmjerena je 52-godišnjem vozaču automobila sisačkih registracija, u nedjelju 19. ožujka oko 00.35 sati, u Ulici kralja Tomislava u Glini.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, četiri prekršaja su počinjena na području Siska i dva na području Gline.

Stranica