Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Prometna policija - kontrola.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 8./9. srpnja, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom brodsko-posavskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 159 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 31 prometni prekršaj, od kojih se 11 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a devet na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od ukupnog borja alkoholiziranih vozača, njih devet je upravljalo automobilom, a dvoje biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po tri prekršaja su počinjena na području Siska i Petrinje, po dva na području Kutine i Gvozda te jedan na području Novske. Kod 10 vozača među kojima i vozačima bicikla izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila te kod jednog vozača koncentracija alkohola do 1,5 do 2 promila. Prema dobnim skupinama, njih šest je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, zatim po dva vozača u dobnim skupinama od 25 do 30 i od 41 do 50 godina te jedan vozač u dobnoj skupini od 18 do 24 godine. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,55 promila, izmjerena je 38-godišnjem vozaču, u nedjelju 9. srpnja u mjestu Vrginmost.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanjapo tri prekršaja su počinjena na području Siska i Kutine, dva na području Hrvatske Kostajnice i jedan na području Gline.

Stranica