Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Prometna policija - kontrola.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 5./6. kolovoza, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom brodsko-posavskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 129 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 18 prometnih prekršaja, od kojih se devet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, dok prekršaji prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila nisu utvrđeni. Od ukupnog borja alkoholiziranih vozača, njih osam je upravljalo automobilom i jedan biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih četiri su počinjena na području Kutine, tri na području Siska te dva na području Novske. Kod pet vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod tri vozača među kojima i vozaču bicikla koncentracija alkohola do 1,5 do 2 promila te kod jednog vozača koncentracija alkohola više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, njih četiri je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, zatim tri vozača u dobnoj skupini više od 50 godina te po jedan vozač u dobnim skupinama od 31 do 40 i od 41 do 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2 promila, izmjerena je 57-godišnjem vozaču koji je u nedjelju 6. kolovoza u Osječkoj ulici u Novskoj upravljao automobilom njemačkih nacionalnih oznaka.

Vijesti u brojkama | Statistike | Promet i vozila