Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/PR_Kont_3.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 16./17. rujna, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 119 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 31 prometni prekršaj, od kojih se šest  odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a sedam na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača, njih pet je upravljalo automobilom i jedan biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkoholadva prekršaja su počinjena na području Siska te po jedan na području Kutina, Petrinje, Gline i Sunje. Kod tri vozača izmjerena je koncentracija alkohola od 1,5  do 2 promila, kod dva vozača koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 i vozaču bicikla koncentracija alkohola viša od 2 promila. Prema dobnim skupinama, njih tri je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, zatim dva vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i jedan vozač u dobnoj skupini više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,5 promila, izmjerena je 44-godišnjem vozaču koji je u subotu, 16. rujna oko 21 sat upravljao biciklom.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih tri je počinjeno na području Kutina te po dva na području Gline i Hrvatske Kostajnice.

Pisane vijesti | Promet i vozila