Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Leđa_palica.jpg
Sa subote na nedjelju, 16./17. prosinca, u vremenu od 20 do 3 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 130 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 24 prometna prekršaja, od kojih se 12 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a četiri na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, njih šest su počinjena na području Siska, tri na području Kutine po jedan na području Dvora, Gvozda i Novske. Kod sedam vozača izmjerene su koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 promila, zatim kod tri vozača koncentracije alkohola do 1,5 do 2 promila u kod dva vozača više od 2 promila. Prema dobnim skupinama, po četiri vozača je bilo u dobnim skupinama od 25 do 30 godina i 31 do 40 godina, dvoje je bilo starije od 50 godina i po jedan vozač je bio u dobnim skupinama od 18 do 24 godine i 14 do 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,2 promila, izmjerena je 44-godišnjem vozaču koji je u subotu 16. prosinca u mjestu Husain, upravljao automobilom kutinskih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih dva su počinjena na području Hrvatske Kostajnive, te po jedan na području Gvozda i Sunje. Prema dobnim skupinama, njih dvoje je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, te po jedan u dobnim skupinama od 41 do 50 i preko 50 godina.

Vijesti u brojkama