Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Sig_povjerenje.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 10./11. kolovoza, u vremenu od 21 do 4 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom Požeško-slavonskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici kontrolirali 124 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 27 prometnih prekršaja, od kojih se pet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a 14 na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača, njih četiri je upravljalo automobilom i jedan biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola njih tri je počinjeno na području Kutine te po jedan na području Siska i Sunje. Kod četiri vozača, među kojem i vozaču bicikla, izmjerena je koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dok je jednom vozaču izmjerena koncentracije alkohola od 1,5 do 2 promila.

Prema dobnim skupinama njih tri je bilo u dobnoj skupni više od 50 godina te po jedan vozač u dobnim skupinama od 31 do 40 i od 41 do 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,95 promila izmjerena je 49-godišnjem muškarcu koji je u nedjelju, 11. kolovoza oko 1 sat, u Ulici kralja Zvonimira u Kutini, upravljao automobilom kutinskih registracija.
 
Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanja, njih sedam je počinjeno na području Novske, potom tri na području Gline te po dva na području Dvora i Sunje. Prema dobnim skupinama njih po četiri je bilo u dobnim skupinama od 25 do 30 i od 31 do 40 godina te po tri u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 41 do 50 godina.

Najveća izmjerena brzina tijekom ove akcije bila je 92 km/h, izmjerena automobilu zagrebačkih registracija, u subotu, 10. kolovoza oko 21 sat, na sunjskom području u mjestu Brđani Cesta.

Vijesti u brojkama