Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/Sig_povjerenje.jpg
Foto: ilustracija

Sa subote na nedjelju, 14./15. rujna, u vremenu od 20 do 4 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski su službenici utvrdili ukupno 37 prometnih prekršaja, od kojih se 15 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, a četiri na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Svi alkoholizirani vozači su upravljali automobilom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola njih osam je počinjeno na području Siska, zatim po tri  na području Kutine i Petrinje te jedan na području Novske. Kod sedam vozača izmjerena je koncentracije alkohola od 0,5 do 1,5 promila, zatim kod po tri vozača koncentracije alkohola do 0,5 promila i od 1,5 do 2 promila, kod jednog vozača koncentracije alkohola više od 2 promila, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama, sedam vozača je bilo u dobnoj skupni od 25 do 30 godina, zatim po tri u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 31 do 40 godina te dva vozača u dobnoj skupini više od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,21 promil izmjerena je 54-godišnjem muškarcu koji je u subotu, 14. rujna oko 20.40 sati, u ulici Andrije Hebranga u Kutini, upravljao automobilom kutinskih registracija.

Od ciljanih prekršaja prekoračenja brzine kretanjadva prekršaja su počinjena na području Sunje te po jedan na području Novske i Gvozda.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila