Rezultati nadzora prometovanja vozača motocikla, mopeda i bicikla

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/IMG_2802.JPG

Foto: ilustracija

U četvrtak, 8. lipnja u vremenu od 9 do 19 sati, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor prometovanja vozača motocikla, mopeda i bicikla.

Tijekom ove akcije policijski službenici su utvrdili ukupno 66 prometnih prekršaj, od kojih 15 ciljana prekršaja i to sedam vozača mopeda, pet vozača bicikla te tri vozača motocikla.

Od ciljanih prekršaja, najviše prekršaja je evidentirano na području Petrinje njih osam, zatim pet na području Siska te po jedan na području Kutine i Gline.

Prema dobnim skupinama najviše počinitelja ciljanih prekršaja i to njih po četiri je bilo u dobnim skupinama od 18 do 24, od 31 do 40 i preko 50 godina, zatim dva u dobnoj skupini od 25 do 30 godine i jedan u dobnoj skupini od 41 do 50 godina.

Od ostalih prekršaja za izdvojiti je 22 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, potom osam prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa te šest prekršaja  nepropisne uporabe mobitela u vožnji.



Stranica