Rezultati provedene akcije na alkohol

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: Ilustracija
 
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 27./28. srpnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom policijskom upravom Zagrebačkom.
 
Tijekom provođene akcije policijski službenici su kontrolirali 132 sudionika u prometu i utvrdili 14 prometnih prekršaja, od kojih se 5 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.
 
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva su evidentirana na području Siska, te po jedno na području Kutine, Novske i Sunje.
 
Kod svih vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila.
 
Prema dobnim skupinama 3 alkoholizira vozača je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina i  dva vozača su bila starija od 50 godina.
 
U ovim akcijama najveća koncentracija alkohola od 1,27 promila utvrđena je 42-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u nedjelju, 28. srpnja, 20 minuta iza ponoći zaustavljen u mjestu Vidrenjak, Općina Velika Ludina.

Stranica