Rezultati provedene akcije na alkohol

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: Ilustracija

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. kolovoza, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji sa Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođene akcije policijski službenici su kontrolirali 125 sudionika u prometu i utvrdili 18 prometnih prekršaja, od kojih se 9 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, šest je evidentirano na području Petrinje, dva na području Siska te jedno na području Kutine.
Kod svih vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila.

Prema dobnim skupinama po dva alkoholizira vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine i od 31 do 40 godina, po jedan vozač u dobi od 25 do 30 godina i od 41 do 50 godina, i tri vozača su bila starija od 50 godina.

U Petrinji, 21-godišnjakinja je zatečena u prometu na cesti pod utjecajem alkohola od 0,54 promila.
U ovim akcijama najveća koncentracija alkohola od 1,14 promila utvrđena je 62-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u nedjelju, 11. kolovoza, dva sata iza ponoći zaustavljen u Sisku.

Stranica